2011. január 3., hétfő

JULE TID

Kis karácsony..izé...szóval közeledik a karácsony, szóval mindenki karácsonyi lázban ég. Két karácsonyi vacsi van kilátásban. Egy az egész sulival, egy csak a Hojskolenak. Plusz az Adela álltal rendezett karácsonyi vásár.
A napok elég lassan telnek, és egyre jobban várom, hogy hazamenjek, találkozzam az otthoniakkal. Minden napomra terveztem valamit, szval nem lesz uncsi az otthon töltött idő. Aztán jövök vissza. De az még messze van.
DE csapjunk is bele a karácsonyi vacsorába. A dán tradícionális karácsonyi vacsi a következőkből tevődik össze: 3 különböző krumpli (főt, cukros-fahéjas, és chips),  ehetetlenül édes pároltkáposzta, barnaszósz, főt sertés. Elég szegényesen hangzik. Ezután jön a Risalamand, ami viszont hihhhhetetlenül jó, és rajongok érte.
A sulis karácsonyi vacsi hamar eltelt. Gyakorlatilag ettünk, oszt mentünk.
A sajátunk viszont nagyon hosszadalmas volt. Először is, mert volt snapsz, és jó dánhoz illő módon, minden fogás előtt, után, közben, másik közben, helyett, és minden adandó alkalommal egy hangulatos, témához picit sem kapcsolódó dal kíséretében ittak a többiek. A snapszot leginkább lórugásnak lehetne nevezni :D
Nah mindegy, a következmény. Az égő tyúkólról, a snaps, snaps, snaps, nu skal vi ha' snaps kántálása kzben, szépen, gyorsan mindenki lerészegedett. Oldott volt a hangulat a vacsi alatt :P Itt nem volt ilyen szegényes a menü. Ettünk sok,sok halat. Ezalatt Laura egyfolytában próbált meggyőzni, hogy egyem fehérkenyérrel a lazacot, mert úgy jobb, és nem volt képes felfogni, hogy én nem azzal akartam. Volt utána mindenféle grillezett húsárú a krumplikkal. Aztán a risalamand, ami evéséhez tartozik egy játék. Van a tálban elrejtve, egy mandula, aki megtalálja nyer valamit. 3 tál édesség, 3 ajándék...Adela kettőt talált, de az egyik nyereményét végül én kaptam meg...Jeeee fogkefét a népnek, ingyen fogkefét a szegényeknek.
Aztán ajándékosztás, ami kicsit csalódás volt, mivel félrelettem tájékoztatva, és ennek következménye képpen 40 koronát költöttem az ajándékra ,20 helyett, és hát...végül kaptam egy csomag lufit, meg egy doboz csillagszórót. :( ez van, azért nagyon jó buli volt a karácsonyozás :D:D:D
Adela karácsonyivására vicces volt. CSak egy páran árultak dolgokat, és mégkevesebben vettek. Adelának volt egy zsákbamacskája, 20 koronáért. De senki nem akarta megvenni, pusztán mindenkit érdekelt a tartalma, amiről csak annyit tudtunk, hogy hasznos...lányoknak főleg. Végül Randi cserélte el egy rakás csokiért. Hát Adela vesztett 80 koronát az üzleten...félelmetes, hogy a női intim dolgok mennyire drágák Dániában.
Lassan megyek haza.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése